Ankomst

Ankomst med flyg
Om man kommer från utlandet är den mest bekväma flygplatsen Kastrup Airport, Köpenhamn. Efter att ha passerat tullen går du in i ankomsthallen. Gå rakt fram och passera incheckningsdiskarna. Du kommer då att hitta ett biljettkontor och biljettautomater. Om du föredrar att använda biljettautomat måste du hitta en som heter SKÅNETRAFIKEN. Där kan du köpa en enkelbiljett till Helsingborg C och betala med kort. Du ska använda alternativet via bron och om du är mer än en ska du köpa en biljett inklusive alla. Det kommer att minska kostnaden. Gå sedan till plattform 1 och ta ett tåg som är går till Helsingborg C. Det går ett tåg ungefär var 20:e minut och resan tar ungefär en timme.
Om du föredrar att flyga till en svensk flyg plats ska du flyga till Helsingborg/Ängelholm flyg plats och sedan ta bussen till Helsingborg C. Du köper biljetten från chauffören.

 

Ankomst med bil
Kommer du från Danmark ska du följa vägen E20 som passerar Köpenhamn, över bron till Malmö och sedan fortsätta på E20 (riktning Göteborg) till det första avtaget som är bunden till Helsingborg. Följ vägen till Helsingborg C.

 

Ankomst med tåg

Tågen från utlandet anländer till Köpenhamn C. Där måste man byta till ett tåg till Helsingborg C.